19 mars 2008

Det bubblar och skummar

Min idé att låta er följa med dagligen i vildjästens utveckling grusades totalt i och med lördagens överraskningsfödelsedagsfest för Dersu och hans goda vän Jorge, samt de efterföljande biverkningarnas inverkan på pigghetsgrad och skriviver.

Till slut lyckades vi som tur var, med många vita lögner och mycket smugglande, att totalt överraska dem båda. Det firades friskt fram till 5-snåret på morgonen och sedan följde ett par dagars konvalescens innan det nu åter är dags att ta tag i olika bestyr, såsom att laga kåldolmar åt suktande svenska vänner tillika middagsgäster, samt att ta tag i ovan nämnda vildjäst som det nu skummar ordentligt om. Ikväll blev den till en surdeg, imorgon ska den matas och på torsdag ska den bli ett Stureby levain om allt går som det är tänkt.

Medan ni får följa med i detta brödexperiment ska ni också få ta del av hemligheten bakom den kycklingpaj jag bakade till festen och lite annat smått och gott. På återseende!

Etiketter: , ,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida