Recept: Kycklingpaj med feta, rosmarin och oliver
Inför helgens överraskningsfest imiterade jag en ljuvlig kycklingpaj som man kan få sig serverad på Orangeriets Kafé på herrgården Hoby Kulle i min gamla uppväxtort tillika byhåla Bräkne-Hoby. Den serveras tillsammans med en majsdressing som jag nog får suga lite på innan jag levererar ett ungefärligt recept. Om jag inte minns fel så var det ungefär majs, olja, vinäger och lite kryddor och så mixa. Kan vara värt ett försök.
- 3 dl vetemjöl (eller byt ut 1-2 mot grahamsmjöl)
- 125 g smör
- 2 msk kallt vatten
- 2-3 kycklingfiléer
- 1 gul eller röd lök
- 1 paket fetaost
- 1 burk svarta oliver
- torkad eller färsk rosmarin
- (färsk spenat)
- 4 ägg
- 1 dl mjölk
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- salt, peppar
Etiketter: hoby kulle, paj, recept
3 kommentarer:
Hej du! Den där pajen verkar man inte kunna skoja bort! Måste ju bara prova! MUMS!
KRAAAAM från orgeltanten
Tack för ett bra recept! Jag ska laga pajen NU =)
@ Tima: Hur blev den? Jag har varit superupptagen och är därmed lite sen i vändningarna... och med att skriva blogg. Tack! Du gav mig inspiration att sätta igång igen :)
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida