Recept: Spenatlasagne med getost och pinjenötter
Det går ganska bra med det nya livet. Nygift är jag och återigen nysprungen. Dörren har slagit sig lite, men håller än så länge tjuvarna borta. Palmen ståtar jämte den lilla tv:n. Tvättmaskinen tvättar bra och miljövänligt med nya eco balls. Balkongväxterna frodas, förutom en liten basilika som fått påhälsning av någon som tävlar med oss om att äta upp den och en stor basilika som åtminstone bara vi äter fasligt mycket av.
Häromdagen lagade jag min favoritlasagne och även om jag inte kunde hitta någon creme fraiche (är det inte märkligt?) så blev den nästan lika god som alltid.
Tomatsås:
Tina spenaten. Skiva getosten tunt. Slå lite tomatsås i botten och täck med lasagneplattor. Lägg hälften av spenaten på plattorna och bred lite tomatsås över den. Täck med plattor. Lägg tomatsås på plattorna och fördela getosten (och bönorna) över dem. Täck återigen med plattor. Avsluta med ytterligare ett lager med resten av spenaten och lite tomatsås och täck med lasagneplattor. Häll resten av tomatsåsen över plattorna.
Blanda samman creme fraiche och ost. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får lite färg. Bred ut ostblandningen över lasagnen och strö pinjenötterna över. Grädda i ugn i cirka 200° efter anvisningarna på lasagnepaketet (det brukar gå på ungefär en halvtimme). Ringla eventuellt lite acaciahonung över den färdiga lasagnen och servera den med en riktigt god sallad. Jag tärnade respektive hackade tomater, rucola och basilika fint och pressade över lime och slog på lite vitvinsvinäger och olivolja - fantastiskt!
Häromdagen lagade jag min favoritlasagne och även om jag inte kunde hitta någon creme fraiche (är det inte märkligt?) så blev den nästan lika god som alltid.
Tomatsås:
- 1 gul lök
- vitlök
- 2 burkar tomater (ca 800g)
- 2 buljongtärningar
- balsamvinäger
- socker
- örter
- 1 kg fryst bladspenat (eller hackad för den delen)
- 1 rulle getost
- (ev någon form av bönor, t ex kidneybönor)
- pinjenötter
- 5 dl creme fraiche
- riven ost
- lasagneplattor
Tina spenaten. Skiva getosten tunt. Slå lite tomatsås i botten och täck med lasagneplattor. Lägg hälften av spenaten på plattorna och bred lite tomatsås över den. Täck med plattor. Lägg tomatsås på plattorna och fördela getosten (och bönorna) över dem. Täck återigen med plattor. Avsluta med ytterligare ett lager med resten av spenaten och lite tomatsås och täck med lasagneplattor. Häll resten av tomatsåsen över plattorna.
Blanda samman creme fraiche och ost. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får lite färg. Bred ut ostblandningen över lasagnen och strö pinjenötterna över. Grädda i ugn i cirka 200° efter anvisningarna på lasagnepaketet (det brukar gå på ungefär en halvtimme). Ringla eventuellt lite acaciahonung över den färdiga lasagnen och servera den med en riktigt god sallad. Jag tärnade respektive hackade tomater, rucola och basilika fint och pressade över lime och slog på lite vitvinsvinäger och olivolja - fantastiskt!
0 kommentarer:
Skicka en kommentar
Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]
<< Startsida